Coretan Pendek Di SB...

Sudah masuk 2 minggu cuti sekolah 2010. Belum ada rancangan untuk ke mana-mana bersama anak-anak sebab aku masih bekerja seperti biasa. Tambahan jugak, 'projek besar' bersama abangnda masih perlu diteruskan dan mesti disiapkan dengan seadanya sebelum hadir tahun 2011, insyaAllah...

Begitulah bila hidup kita telah dikerumuni oleh anak-anak dan seorang ketua keluarga iaitu suami yang pada setiap detik dan minit perjalanan hidup mereka kita mesti cuba warnai dengan kebahagiaan yang sempurna.

Bila kita masih hidup membujang, terasa hidup kita belum lengkap sekiranya belum berumahtangga, betul ke...? Mungkin 'iya' bagi sesetengah individu... Mungkin juga 'tidak' untuk sebilangan orang. Kita ada pendapat masing-masing. Kita ada masa depan sendiri untuk diwarnai samada putih dan hitam... Semua kita didunia ini ada perancangan sendiri untuk hari muka, samada memilih untuk hidup sendiri, ambil anak angkat, tinggal bersama adik beradik, tinggal di rumah orang-orang tua atau akan memulakan hidup dengan berumahtangga bersama pasangan pilihan hati hingga hujung nyawa.