Keluarga

Ragam Akim & Putra Bila Bertemu Dengan Basikal, yang jadi mangsanya adalah basikal tu, kesiaaann...
Anak-anak ni kalau dah sampai masa nak minta itu minta ini, semuanya nak mesti ditunaikan.  Kadang-kadang kita sebagai ibu bapa mereka sampai angol kecobong tak tahu nak buat apa, samada nak menurut atau sebaliknya.... bila tengok muka mereka hati jadi cair, nak tak nak, beli jugak, kan..?

Akim...
5 tahun dan masih bersekolah Tadika disekolah berhampiran...sebelah rumah jer..
Selalu meminta-minta dibelikan kereta 'kato', itu yang Akim selalu sebut.  Besar atau kecil yang kita belikan Akim tak pernah kesah, asalkan kereta 'kato' ada di depan mata.  Yang payahnya si Akim ni, kalau dah dibelikan apa yang dia pinta jangan haraplah benda tu nak sampai 24 jam selamat dan sempurna.  Paling tidak pun ada saja pecah sana sini, tertanggal entah kemana, patah berpecah belah dan segala-gala....memang tak sampai satu hari.

** Ini bukan kereta 'kato', tapi kereta 'empit sepot' yang Akim selalu idam-idamkan dan sebut-sebutkan hampir setiap hari.  Khusyuk nyer...sehingga ter'keceng' sebelah mata, hahahaa....ssayaaanggg mama....!!!!
Si Bongsu yang cukup aktif dari segi gerak laku, berjalan mahupun percakapan.  Belum genap 2 tahun usianya, Putra sudah petah bercakap.  Seronok...bila kita dapat melihat sendiri anak-anak membesar dihadapan mata.  Lebih seronok... bila berbual-bual dengan anak-anak lebih-lebih lagi jika mereka baru-baru nak belajar bercakap.  Ada-ada sahaja tajuk perbualan yang ingin dibualkan.  

**  Adi Putra dan 'lori kiut idaman' hatinya.....

Video nie diambil dengan menggunakan Handphone Nokia N70 milik abadi saya yang sungguh setia itu, huhuuu....  Saya dah canaikan, garapkan, guling-gulingkan sehingga menjadi video tercanggih koleksi peribadi ini.  Jom... tengok le, tunggu apa lagi......


Lagak mengejutkan itu adalah Adi Putra...dia sempat nak sergah kita, adoii, budak ni...!

Kong..kong..kong.. tu, ha.. Akim tengah khusyuk membaiki basikal yang rosak akibat perbuatan sendiri.
Video Stupeflix ni baru dicreate...ikut rasa, ikut hati dan mengikut jiwa maka terciptalah video Cahaya Hati ini.  
Jeng...jeng...jeng..
1
2
3
Cerita Tentang Jantung Hati Chinta Hati....
Insan ini, Chinta Hati... yang tersayang dunia dan akhirat...! eerrmm... hobi abang ialah memancing. Hampir tiap-tiap bulan abang mesti akan buat plan dengan geng rapat dia...Cikgu Ahmad Udar..dan ramai lagi geng-geng lain. Biasanya destinasi memancing yang paling popular dilawati adalah Miri, Bintulu dan Mukah...yang lain-lainnya....kureng pasti la pulak...hehehee...kat sungai selalang jerr kott... Masih ingat lagi.. kali pertama abang pergi memancing, kalau tak silap di Mukah agaknya... abang balik sampai rumah pada dinihari lebih kurang jam 2 pagi...nak jadikan cerita, unggun api dah ready menunggu ikan-ikan untuk dipanggang... hahahaaa. sape punye kerje...sapa lagi, Pak Wa lahh....!! 


Sodaaapp nyerr ikan merah yang fresh bila dipanggang memang tidak dapat dinafikan, seddaaappp.....cecah lagi dengan kicap bercili, pedas, perah jus limau kasturi, hiisssh.... telinga sik nampak pok...!! Ok..sedikit sebanyak cerita 'Jom Ngail"....!!! sekarang cerita ngail geng-geng abang dah kurang...maklumlah, dah dekat nak berpuasa...agaknyer lah kot... tapi, kamek rasa adalah plan baru daknya hujung tahun tok kali....anyway, kelak kita sambung agik cerita ngail....

****************************************************************

*********************************************************************

Sedondon Beraya 2009

Sedondon Beraya 2010

Selamat Hari Ibu 2010
Gambar Kenangan
Istimewa "Hari Ibu" 2011 + Birthday Chinta Hati